Харви Уайнстийн
Харви Уайнстийн / Guliver/Getty Images, архив
Американският продуцент Харви Уайнстийн поднесе своите извинения на актрисите Мерил Стрийп и Дженифър Лорънс за това, че без тяхно съгласие е използвал думите им, за да докаже в съда несъстоятелността на обвиненията, повдигнати срещу него за сексуални посегателства, съобщава изданието "Холивуд рипортър".

За сексуален тормоз се говори от години, защо обвиненията бяха чути едва сега?

"Уайнстийн признава приноса на Мерил Стрийп и на Дженифър Лорънс и им поднася своите извинения. Той е препоръчал на своите юридически съветници да не споменават конкретни лица, с които е работил в миналото, дори и до техните изказвания да има открит достъп", заявиха представители на продуцента.
В сряда адвокатите на Уайнстийн предложиха на федералния съд в Ню Йорк да отклони груповата искова жалба от страна на шест жени, обвиняващи продуцента в сексуални посегателства. Защитата се аргументира с факта, че две известни актриси са заявили, че нямат претенции към Уайнстийн.
Лорънс беше казала, че продуцентът винаги се е държал вежливо с нея. А Стрийп пък призна, че отношенията ѝ с него били много професионални и изградени на взаимното уважение.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

В четвъртък и двете актриси призоваха техните думи да не бъдат цитирани извън контекста им с цел Уайнстийн да избегне заслуженото наказание.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА