Тези частни клубове са престижни, за тях е необходимо членство, a парите и потеклото обикновено са входните билети за тях. Ето 6 от тях:

The Carnegie Club в  Дорнох, Шотландия

Този клуб е основан от легендарния индустриалец и филантроп Андрю Карнеги, който е един от най-богатите хора в историята. Голф-клуба "Карнеги" се намира в замъка Скибо и в него могат да влязат само привилегировани членове, които плащат 34 400 долара, за да станат част от клуба и 11 000 долара годишна такса.

Тайните общества: Кои са истинските владетели на света

The CORE Club в Ню Йорк, САЩ

В този клуб членуват хора като изпълнителния председател на Starbucks Хауърд Шулц, дизайнера Кенет Кол и вокалиста на Пинк Флойд - Роджър Уотърс. Тези, които искат да се присъединят, заплащат първоначална вноска от 37 900 долара и годишна такса от 12 900 долара.

Милиардерите стават все повече и все по-богати

Capital Club в Дубай, Дубай

Голяма част от членовете на този клуб са политици и търговци.Темите, които се говорят в този клуб, са социално-икономическите проблеми, като например Брекзит, както и последиците от Панамските документи. Кандидатстването за членство е по стандартна процедура - само с покани и с препоръки от двама членове. Първоначалната вноска е 15 150 долара, а годишната такса.

Навиците на богатите хора, които ги правят успешни (ВИДЕО)

The Arts Club, Лондон, Великобритания

Целта на този клуб, който е създаден от Чарлз Дикенс през 1863, е да се обсъждат теми като изкуство, литература и научни открития. Първоначалната членска вноска както и годишната е 1900 долара.

The 1930, Милано, Италия

Няма как да се свържете по телефона с този клуб. Няма и как да използвате интернет, а за влезете в него, трябва да откриете тайната врата зад бара. Само тези, които успяват да влязат в клубът знаят какви са членските вноски.

частен клуб
iStock/Getty Images

Silencio, Париж, Франция

Вероятно това е един от клубовете с най-строги правила за представители на творчески професии в целия свят. Тези, които искат да влязат в него трябва да докажат, че са наистина отдадени на изкуството.

И още:

Десетте най-богати монарси в Европа (ВИДЕО)

Марк Зукърбърг вече е трети по богатство в света

Милиардери се готвят за края на света

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук