/ ThinkStock/Getty Images
Всекидневна чаша прясно мляко на закуска може да държи настрана диабета от тип 2, като понижава нивото на кръвната захар и потиска апетита за обяд, пише в. "Мирър".
 
Екипът на проф. Дъглас Гоф от канадския университет Гуелф установил, че консумирането на мляко в комбинация със закуска с високо съдържание на въглехидрати намаляват нивата на кръвната захар, дори и след като обядваме.
 
Ядките стабилизират кръвната захар

Млякото помага за по-бавното храносмилане на въглехидратите, при което глюкозата в кръвта спада. Това се дължи на факта, че млякото съдържа специфични протеини, които предизвикват освобождаването на гастро хормони, забавящи храносмилането.
 
Високите нива на протеини карат хората да се чувстват сити за по-дълго време.


 
БТА