На фона на всичко лошо, което се случва, историите за доброто са изключително окуражаващи. Те ни напомнят, че по света има наистина прекрасни хора
На фона на всичко лошо, което се случва, историите за доброто са изключително окуражаващи. Те ни напомнят, че по света има наистина прекрасни хора / ThinkStock/Getty Images
Американски полицаи взеха присърце историята на малчуган от Ню Йорк, който изгубил плюшения си любимец на магистрала, съобщи ЮПИ.
 
Трогателната история разказва Стефани Кечър от Бруклин - майката на 4-годишния Уил Кечър, който изгубил плюшения си любимец - гепарда Роджър, докато семейството пътувало по магистрала. Родителите преценили, че движението е твърде натоварено, за да спират и да търсят играчката.
За да окуражи детето, майката му помогнала да напише писмо до полицията на Роуд Айлънд с молба любимецът му да бъде потърсен.

Как се връща усмивката на един депресиран вомбат? (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
"Драги пътни патрули от полицията на Роуд Айлънд. Изгубих моя Роджър. Бихте ли ми помогнали да го намеря? Много го обичам. Роджър е плюшен гепард. Той изпадна през прозореца, докато пътувахме по натоварена магистрала. Дълъг е около 30 сантиметра", гласи писмото.

Матис - момчето, което трогна света с жеста си към разплакан френски фен
 
Майката не очаквала отговор от полицията, но за нейна изненада известно време след случката в дома им пристигнал пакет с нов плюшен гепард и писмо за Уил.
Посланието до малчугана гласяло: "От името на полицията на Роуд Айлънд изказваме огромно съжаление, че Роджър се е изгубил. Дни наред го търсихме, но безуспешно. За щастие попаднахме на друг гепард, който се разхождаше по магистралата. Той сподели с нас, че си търси нов дом в Ню Йорк. Веднага се сетихме за теб. Преди да ги го изпратим, го назначихме за първия в историята ни гепард - моторизиран полицай".
Един от служителите на полицията на Роуд Айлънд споделя, че писмото на Уил е напомнило на мнозина за собствените им невръстни синове или за детските години, белязани от загуби на скъпи плюшени приятели.
 Стефани Кечър казва, че цялото семейство е трогнато от жеста на полицаите. "Светът ни е "наводнен" от негативизъм. На фона на всичко лошо, което се случва, подобни истории са изключително окуражаващи. Те ни напомнят, че по света има наистина добри хора", споделя майката.
 
Кечър допълва, че в чест на съвестните полицаи Уил е кръстил новия си плюшен любимец Роуди.

Още трогателни истории от цял свят:

Български  полицаи настаниха изпаднало в беда семейство с бебе в хотел за своя сметка

Малка коала сираче се утешава с плюшена „майка“ (ВИДЕО)

Трогателното сбогуване на пожарникари с последното куче, спасявало хора на 11 септември (ВИДЕО/СНИМКИ)

Сляпа майка видя нероденото си бебе

Бездомник стоя с часове под дъжда, за да пази от крадци отворена кола (СНИМКИ)

Българският полицай, който трогна с човечността си (ВИДЕО)

Човекът със златната ръка, чиято кръв спаси живота на над 2 млн. бебета (СНИМКИ)

Невероятна история: Бездомник даде последните си пари на жена, а тя промени живота му (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА