Цветни, богати, разкошни кичури в най-различни щури цветове – модата по шарените коси най-накрая се пренесе смело и по родните ширини и днес да имаш сини и розови нюанси в прическата не е сигнал за екстравагантната ти натура, а нещо сякаш нормално. И Слава Богу! Проблемът обаче е, че не винаги това, което ни харесва на снимка, е приложимо напълно в ежедневието, нали? Колкото и да ни харесват нестандартните прически, не винаги можем да си ги позволим, особено в училище или в бизнес средата, в която работим. Но ето че има как да се сдобием с желаната прическа точно за моментите, когато я искаме.

Полезни съвети за абитуриентския грим от Жени Джаферович (ВИДЕО)

Модата по цветните коси

Нека първо обаче първо се вдъхновим. Преди да пристъпим към щурата цветна коса, необходимо е да изберем какво точно искаме. А изборът наистина е голям – от един цвят кичури в косата в стандартен нюанс – русо или кестеняво, тип омбре

През разноцветна коса, събрала сякаш цялата дъга в себе си. Тези красиви преливки са супер вдъхновяващи, нали?

цветни кичури
ThinkStock/Getty Images

Боядисване със степчета

Първо, нека разгърнем съвсем накратко темата за боядисването на косата в домашни условия със сокчета и степчета. Това е въпрос на личен избор, но ви съветваме да не го правите. Ако ще боядисвате косата си трайно, доверете се на проверена и изпитана боя за коса – учените си знаят работата и са създали страхотни бои, с които всяка дама, която няма средствата или времето за фризьор, би могла по лесни указания да се сдобие с желаната прическа. А ако се съмнявате в способностите си – доверете се на фризьор.

Звездни трансформации: промяна на прическата - различна визия (ГАЛЕРИЯ)

И все пак, ако искаме да боядисаме косата си в щури цветове за кратък период от време, най-лесният и безболезнен вариант е да го направим със спрейове. Тъй като тенденциите по цветните коси са изключително засилени в последните сезони, най-различни фирми създадоха много лесни и готини за употреба спрейове за коса, които се отмиват след първи душ с шампоан.

Първо, съветваме ви косата ви да не е идеално права, поне не и за първите няколко опита – не е толкова лесно да се нанесе прецизно спреят и по-скоро небрежните вълни ще прикрият плахостта на поставянето на спрея. Ако искате да разберете как да си направите такива вълни, оставям линк към видеото ми, в което показвам.

цветни кичури
ThinkStock/Getty Images

А ето и какво още ще ви е необходимо:

- Спрейове за коса в желаните цветове.

- Стара тениска.

- Няколко листа хартия.

Първо, разбира се, обличаме старата тениска, за да не изцапаме новата си дреха от спрейовете. След това хващаме долни и вътрешни кичури коса и ги отделяме от общата грива, прибирайки я с шнола. Поставяме листа хартия отдолу, насочваме спрея на разстояние от около 20-30 см и пръскаме смело. Оцветяваме колкото коса пожелаем и изчакваме добре да изсъхне. Така кичур по кичур и цвят по цвят изпъстряме колкото коса пожелаем.

Пролетният грим на 2018 – експлозия от цветове (ВИДЕО)

Важно е кичурите да бъдат вътрешни, защото в противен случай рискуваме да не успеем да ги боядисаме до самия корен прецизно или да впръскаме боя в кожата на главата, което естетически не изглежда никак добре. Накрая пускаме цялата коса и леко разресваме с пръсти, за да се слеят естествено кичурите. Воала! Ефектна и цветна прическа, която може да се отмие още същия ден.

И още:

Дами, нека тези ужасни модни трендове останат само лош спомен за 2017 г. (СНИМКИ)

Ако нямаш време сутрин – нужни са ти 5 минути за супер коса (ВИДЕО)

Убийствена мода: Най-болезнените трикове за красота в историята (СНИМКИ)

Ето какво ще виждаме навсякъде през пролет 2018 (ВИДЕО)

Ужасните модни тенденции, които жените и мъжете трябва да забравят (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук