Ралица Агайн
Ралица Агайн / БГНЕС
Заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн подаде оставка. Това обяви самата тя преди минути в кулоарите на парламента.

Правителството призовава Ралица Агайн да подаде оставка
 
ДАНС и прокуратурата влизат в КФН

Ралица Агайн
БГНЕС

Тя обяви, че пари в Гаранционния фонд има.
 
„Държа да подчертая, че всички правомощия, с които КФН разполага, са приложени в случая и няма никакъв пропуск във възможностите, с които комисията би могла да повлияе на ситуацията. За съжаление, обаче, условията на пазара, при които работят застрахователите в ЕС, са такива. Има почти 200 000 души, които търпят загуби. Убедена съм, че тези, които имат да получават обезщетения по застраховката „Гражданска отговорност“, са изцяло подсигурени чрез системата на гаранционните фондове“, посочи Агайн.

Компанията „Олимпик“ дължи над 9 млн. лева на близо 200 000 българи

Парламентът заседава извънредно

Ралица Агайн
БГНЕС

В нашия гаранционен фонд има почти 60 млн. лева. Съгласно това многостранно споразумение нашият гаранционен фонд ще бъде първата линия на разплащане. Има петгодишен срок за предявяване на претенциите. Нашият фонд ще бъде на първа линия за контакт с клиентите. Българският фонд ще поеме, ще разгледа документите, ще се произнесе, ще плати, има достатъчно пари във фонда, така че да покрие всички разходи, свързани с „Олимпик“, като те няма да останат за сметка на българския фонд, който се пълни с вноски от застрахователите със седалище в България, а за всяко едно плащане ще трябва да се предяви претенция и към Кипър и съответно Кипърският фонд да възстанови“, обясни още Ралица Агайн.

Потърпевши от фалита на застраховател „паркираха“ пред парламента (ВИДЕО)