/ БГНЕС
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев бе сред участниците на работна среща за изготвяне на обща стратегия срещу вандализма по време на футболни мачове. Той се появи с черна превръзка на едното око в знак на съпричастност с полицайката, която пострада по време на дербито между Левски и ЦСКА.

Кървав инцидент на дербито между ЦСКА и Левски, раниха полицайка

Валентин Радев
БГНЕС

Тогава избухна бомбичка, която рани в лицето униформената служителка, а най-засегнато бе нейното око. На срещата днес присъстват представители на Министерството на спорта, МВР, БФС и две парламентарни комисии.

Ръководството на МВР се срещна с ранената полицайка (СНИМКИ)

Валентин Радев
БГНЕС

 Междувременно стана ясно, че  вечното дерби за Купата на България Левски - ЦСКА идната сряда ще се играе с публика на стадион "Васил Левски".

Още не е ясно кой окървави вечното дерби

Това стана ясно след решението на Дисциплинарната комисия към БФС във връзка с инцидента с бомбичка, хвърлена от сектора на "сините" в последния мач между двата отбора, която нарани тежко полицайка, съобщи Gong.bg.

Как се вкарват бомбички на стадиона?

Левски е наказан само за един мач, а не за три, каквато опция съществуваше, и стадион "Георги Аспарухов" ще пустее без зрители само на домакинския мач на Левски срещу Верея през уикенда. Този двубой е в събота от 15 ч.

"Сините" са глобени с 4000 лева по случая, а общата глоба за клуба е 11 400 лв.