/ БГНЕС
Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че няма данни калабрийската мафия Ндрангета да е действала на българска територия.

Във връзка с твърденията за българска следа в италиански медии, МВР е започнало проверка. „Вече е направена. Разпоредих да се свържат с нашия представител там, включително и с представителя на италианската полиция, който е в България. Те ни увериха, че нямат данни за български граждани. Не знам по каква причина името на България съществува в тази операция, но това е информацията, която имаме по официален път“, коментира вътрешният министър. 

Мощен удар срещу Ндрангета в Италия, арести на мафиоти и у нас (ВИДЕО)

„До този момент в България няма извършени арести по искане искане на италианските служби. В непрекъснат контакт сме. Не само по този, но и по други случаи. Има оперативен обмен на информация. На този етап не са искали от нас съдействие на територията на България за арест на лица“, обясни вътрешният министър в кулоарите на парламента.

Кои са най-опасните мафиотски банди в Европа?

На въпрос от журналисти дали връзката с България е заради голямото количество боклук, заловен преди дни край Милано, Маринов отговори: „Какво се говори, какво се пише – аз казвам какви са нашите източници на информация. Ние сме длъжни да казваме само това, каквото идва по официален път. Всяка друга информация, била тя оперативна или добита от медиите, вие може да си я интерпретирате“.

Спипаха 815 тона пластмасов боклук от Италия за България (ВИДЕО)