/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 25 март, неделя
През нощта валежите почти навсякъде ще спрат. Преди обяд над западната половина на страната и облачността временно ще се разкъса, но по-късно през деня отново ще се увеличи и на отделни места, главно в планинските райони, слабо ще превали. Ще духа слаб в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток.
 
Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градуса, максималните стойности ще достигнат 4-9 градуса, в югозападните райони до 12 градуса. През нощта срещу понеделник в Югозападна България валежите ще се активизират.
 
Атмосферното налягане ще продължи да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.
 
Задава ли се пролетта?

В планините ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над масивите в Западна България, но по-късно през деня облачността отново ще се увеличи и на отделни места там ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър с южна компонента. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 2 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса.
 
Над Черноморието ще остане облачно, почти без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 7-8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.
 
Карайте внимателно и със съобразена скорост

В началото на следващата седмица ще се затопля, но ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. В понеделник на повече места и повече като количество ще са валежите в Източна България, във вторник - в Южна. Във вторник, за кратко, с обръщане на вятъра от северозапад, в западната и централната част на Дунавската равнина температурите слабо ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik