/ ThinkStock/Getty Images
През нощта валежите ще обхванат страната - в Северна и Западна България ще превалява сняг, а в Горнотракийската низина и по Черноморието дъжд. С усилване на вятъра в западната половина от страната от северозапад, а в източната - от североизток ще нахлува студен въздух.

В неделя валежите ще продължат, като с понижението на температурите почти навсякъде и в Горнотракийската низина и по Черноморието дъждът ще премине в сняг. По-значителни ще бъдат снеговалежите в Западна България. Ще се образува снежна покривка. Ще духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър.

Зимата ще напомни за себе си: Чака ни рязко застудяване и сняг

Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, а максималните - между минус 2 и 3 градуса.

сняг
Impact Press Group, архив

Над Черноморието ще е облачно с валежи, като постепенно почти навсякъде дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между минус 1 и 3 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с тенденция на усилване.

Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса

Над планините ще облачно със снеговалежи. Ще духа силен вятър - в ниските части постепенно ще се ориентира от изток-югозиток, а по билата ще е от югозапад. Ще има снежни виелици и по проходите ще се образуват навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 7 градуса, а на 2000 метра - около минус 10 градуса.

сняг
Thinkstock/Getty Images

През нощта срещу понеделник, с преминаването на средиземноморски циклон през Гърция и Егейско към Черно море, валежите у нас ще се усилят и обстановката още ще се усложни.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА