/ БГНЕС, архив
Вижда ли му се краят на ремонта по столичния бул. “Дондуков”?
94922
Вижда ли му се краят на ремонта по столичния бул. “Дондуков”?
  • Вижда ли му се краят на ремонта по столичния бул. “Дондуков”?
Краят на ремонта по столичния булевард „Княз Александър Дондуков” отново е неясен. Въпреки обещанията на кмета на София, че в последните дни на октомври движението ще е пуснато, днес Фандъкова призна, че рехабилитацията ще продължи поне до средата на ноември. Като причина за забавянето тя изтъкна преговорите между Столична община и Министерство на културата за това дали в отсечката между улица ”Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски” паветата да се заменят с асфалт.
 
Въпреки очакванията последният епизод от сагата с ремонта по бул. „Дондуков” все още е далече. Когато започна обновлението на отсечката между улица „Раковски” и бул.”Васил Левски”, кметът Йорданка Фандъкова смени мнението си за запазване на паветата и поиска от културното ведомство да позволи полагането на асфалт. Тогава кметът обясни решението си така: „Движението по бул. „Дондуков” е много натоварено, а движението по паважни настилки по натоварени булеварди създава и повече шум, и повече прах”.
 
Преговорите между двете страни продължиха около две седмици, а Фандъкова бе категорична, че работата не е спирала и дейностите ще завършат в края на този месец.
 
„Очаквам каквото и да е решението да се вземе, за да продължим да работим”, каза тогава градоначалникът.
 
Малко, преди обещания финал обаче стана ясно, че именно чуденето павета или асфалт да има по „Дондуков” е забавило дейностите. „За съжаление, и там, знаете, че сроковете са разтегливо понятие специално с бул. „Дондуко”в, защото неколкократно сменихме проектите и настилките във връзка и с искането към Министерството на културата, така че очакваният срок за приключване на ремонта на булеварда е около средата на ноември”, коментира Фандъкова.
 
 По булевард „Монтевидео” в "Овча купел" също дейностите ще продължат до ноември, а отсечката  между улиците „Народно хоро” и „Боряна” ще бъде пусната за Коледа.