/ БГНЕС, архив
Прогноза за времето за 25 февруари, неделя
През нощта навсякъде в Северна България валежите ще спрат. До сутринта на места в Южна България все още има слаби валежи от дъжд, в планинските райони - от сняг, но до обяд и там ще спрат. Над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно.
 
През деня разкъсвания и намаления на облачността, на места и до слънчево, ще има в Северна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър, отначало от изток-югоизток, до вечерта ще се ориентира от юг. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, максималните - от 7 до 12 градуса.
 
Атмосферното налягане е по-високо от средното за февруари, ще се понижава и след обяд ще стане близко до обичайното.
 
В планините ще бъде предимно облачно, сутринта на места със слаби валежи от дъжд, над 1700 м - от сняг. До обяд преваляванията ще спират, а над Стара планина и облачността временно ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м - около 1 градуса.
 
По Черноморието ще бъде предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно в сутрешните часове по южното крайбрежие, а временни намаления на облачността ще има на север. Ще духа до умерен вятър, отначало от изток-югоизток, до вечерта ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса, вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време, температурите отново ще започнат да се повишават и ще бъдат между 11 и 16 градуса, за София около 15 градуса. В последния ден на февруари отново ще бъде предимно слънчево и ще се затопли още малко. На 1 март ще бъде предимно слънчево, но в Северозападна България ще започнат валежи от дъжд. В четвъртък температурите слабо ще се понижат и ще бъдат между 11 и 16 градуса.

На празничния 3 март ще бъде предимно слънчево, а температурите отново ще бъдат между 11 и 16 градуса, за София 11 градуса. В събота и неделя - 4 и 5 март, времето ще остане без съществена промяна - с разкъсана облачност и температури около 15 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg