/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето на 17 май, четвъртък
В четвъртък преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност.
 
Ще се радваме на повече слънце и по-високи температури в следващите дни

Отново на места в страната е възможно да паднат градушки. По-интензивни ще са явленията в Централна Северна и Североизточна България. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса. Атмосферното налягане е и ще се задържи близо до средното за май.
 

Thinkstock/Getty Images


В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни превалявания и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по билата - временно силен, запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м - около 16 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.
 
Климатолог с прогноза за времето през май (ВИДЕО)

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максимални температури на въздуха: 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 18-20 градуса, вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 

ThinkStock/Getty Images


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg