Решението на УЕФА означава, че Левски се класира директно в Лига Европа
Решението на УЕФА означава, че Левски се класира директно в Лига Европа / БГНЕС, архив
Българският ЦСКА не получи разрешение да участва в европейските клубни турнири, съобщава Gong.bg. Ръководството на УЕФА изпрати писмо, публикувано на сайта на БФС, с което уведомява, че клубът няма да получи лиценз за Европа.„Червените“ са наказани за срок от две години, което означава, че ЦСКА ще може да участва в европейските турнири едва през сезон 2019/2020, ако си спечели това право.
 
Пълния текст на писмото от УЕФА четете в Gong.bg

ЦСКА ще обжалва решението на УЕФА пред Спортния арбитражен съд в Лозана, която се надяват да бъдат удовлетворена. Едва след решението на последна инстанция ще стане ясно кой тим ще заеме последната евроквота от българските отбори. В същото време от ЦСКА искат пълната документация на БФС с УЕФА и питат родната централа, дали писмото от УЕФА е актуално.
 
Баражът между Левски и Верея ще се състои, както е предвиден по програма на 4 юни на стадион „Георги Аспарухов“ от 20 часа. Това потвърдиха източници от БФС пред NOVA и Gong.bg. Победителят в баража ще се класира за участие в Лига Европа, докато загубилият отбор няма да играе в европейските клубни турнири.
gong.bg