/ БГНЕС, архив
Двамата мъже са с трета степен изгаряния и остават за лечение
Пострадалите при пожар в товарен локомотив на гара Горна Оряховица машинисти са с трета степен изгаряния. Пораженията са предимно в областта на главата, лицето, шията и крайниците. Единият е с изкълчено рамо от ударната вълна при взрива.
 
„Пациентите са стабилизирани“, обясни началникът на хирургичното отделение на областната болница във Велико Търново д-р Божидар Ангелов.

Пожар в машинното на товарен влак изпрати двама в болница (ВИДЕО)

Двамата мъже - на 46 и 50 години, вече са транспортирани до болница "Пирогов" в София. В централната противошокова зала лекари от различни специалности ги преглеждат и изследват, за да установят точно какво е тяхното състояние. Пострадалите са докарани в съзнание, но в тежко състояние и остават за лечение в спешния институт.

При избухналата огнена стихия на гара Горна Оряховица вътрешността на локомотива изцяло е изгоряла.
 
"Благодарение на това, че машинистите са забелязали задимяването и са слезли от машината, за да отворят капаците на двигателя, са останали живи. Ако бяха останали в локомотива, щяла да са овъглени", обясняват пред "Труд" огнеборци, които са участвали в потушаването на пожара.
 
Час и половина се пържиха пътници във влак, заради развалена спирачка

Криминалисти са направили оглед на горелия локомотив. Разпоредени са експертизи, които да установят какво е предизвикало инцидента.

Според първоначалните данни, причината е техническа неизправност.