дъжд
дъжд / pixabay.com
Студен атмосферен фронт ще преминава над страната. Ще преобладава облачно време и на много места ще превали. По-значителни ще са валежите след обяд в Рило Родопската област и на отделни места там ще има и гръмотевична дейност.

Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Дневните температури чувствително ще се понижат; максималните в Северна България ще са между 15 и 20 градуса, в Южна - между 20 и 25 градуса, а минималните ще са между 11 и 16 градуса.

Започва захлаждане, температурите падат

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и вече ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е облачно, в много райони и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни след обяд в Рило-Родопския масив, където е възможно и да прегърми. Ще духа до умерен, по високите и открити части - силен, предимно западсеверозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 - около 9 градуса, в Стара планина ще са по-ниски.

Във Великобритания очакват най-студената зима от 30 години насам

Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд на отделни места, а по-късно след обяд в много райони ще има превалявания от дъжд, като ще продължи да превалява и през нощта срещу петък. Вятърът ще е умерен от север-североизток и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е около 23 градуса. Вълнението на морето ще се усили, ще е 3 бала, в крайните южни райони - до 4 бала.