На третия ден от протестите на работниците от „Винпром Карнобат” съдът разреши запечатаните складове да бъдат отворени, съобщава NOVA. До развръзката се стигна след ескалация на напрежението, затваряне на кръстовища, блокада на жп линия и размяна на остри обвинения между винпрома и Агенция „Митници”.

Тази вечер в 23:00 часа първият от трите запечатани склада ще отвори врати. В другите два работниците ще могат да се върнат в понеделник вечерта. Така и не стана ясно има ли доказани нарушения. Работниците от винпрома посрещнаха с облекчение решението на съда, което ще им позволи да се върнат в цеховете.

Откриха кран, от който може да се източва нерегламентирано алкохол в склад край Карнобат

Складовете бяха запечатани в петък - спиртоварната, фабриката за вина и бутилиращото производство във Венец. На извънреден брифинг по-рано през деня заместник-директорът на митниците Юлиан Мирков изложи становището на агенция "Митници" по казуса с данъчните складове. Той съобщи, че при проверката във „Винпром Карнобат“ са обследвани множество тръбни връзки и е установен кран, от който може да се извежда етилов алкохол по нерегламентиран начин.
 
nova.bg