Районният съд в Пловдив остави в ареста танцьорката Габриела Медарова
Районният съд в Пловдив остави в ареста танцьорката Габриела Медарова / / / Thinkstock/Getty Images
Районният съд в Пловдив остави в ареста танцьорката Габриела Медарова, която е обвинена за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. 21-годишната жена удари в лицето връстница в нощен клуб през май. Преди това, в средата на април Медарова потроши паркирани автомобили в града под тепетата.

През април: Шофьорка потроши паркирани коли в Пловдив (ВИДЕО)

Днес Районният съд прекрати делото, образувано по жалба на Габриела срещу взетата ѝ мярка за неотклонение „задържане под стража“. Причината е постъпил в съда обвинителен акт и образуването на наказателно дело от общ характер срещу нея. Тъй като наказателното производство вече е в съдебна фаза магистратите постановиха искането за промяна на мярката за неотклонение да се изпрати на съдебния състав, който е определен да разгледа делото.
 

През май: Танцьорката Габриела отново е зад решетките, този път за разбит нос

През май Медарова удари в лицето в нощен клуб в Пловдив студентката Катя Андреева. На 18 май Районният съд в града я освободи с мярка "Подписка", тъй като прие, че няма доказателства, че тя умишлено е извършила това престъпление. Габриела обясни, че ѝ е прилошало, облегнала се е на вратата на тоалетната, след което ръката и се плъзнала и ударила Катя в лицето.

Освободиха танцьорката Габриела срещу подписка

Дни по-късно Окръжният съд в Пловдив върна танцьорката в ареста. Съдът прие, че от доказателствата може да се предположи, че тя е извършила престъплението, в което е обвинена. Магистратите тогава сметнаха, че 21-годишното момиче едва ли ще се укрие, но има реална опасност в случай на по-лека мярка, да извърши друго престъпление. Според доказателствата имало по-висока от обичайната за това престъпление обществена опасност. В подкрепа на този извод било и поведението на обвиняемата,след като в присъствието на полицейски служители тя е отправила спрямо една от свидетелките по делото заплаха, че ще й се случи същото, но е била възпряна да изпълни заканата си от друг свидетел.
 
Обрат: Отведоха Габриела Медарова в ареста

За престъплението, в което е обвинена Габриела, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или пробация.

Спрямо Медарова има повдигнато и обвинение за нанесени материални щети на десет автомобила. Тя повреди колите в нетрезво състояние, докато са на паркинг в Пловдив.