/ ThinkStock/Getty Images
Общинският съветник от Несебър Пейко Янков остава за постоянно в ареста по обвинение в изнудване, реши Специализираният наказателен съд. Янков има още две обвинения за участие в престъпната група на Димитър Желязков-Очите и за умишлен палеж.
 
Обвиняемият общинар от Несебър е изпълнявал указания на Митьо Очите

Общинският съветник беше обявен за издирване след акцията от 1 август срещу групата на Митьо Очите занимавала се с рекет, палежи и наркоразпространение. Той сам се предаде в полицията на 13 август.

На 23 август мярката на Янков може да бъде обжалвана пред апелативния спецсъд.
 
7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР (ОБЗОР)

На 2 август при спецакция в област Бургас бяха задържани общо 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организираната престъпна група на Димитър Желязков. Задържани под стража обаче останаха петима. Един от основните участници в скандала е общинският съветник Бенчо Бенчев. Бившият депутат от ДПС Незрин Узун също е сред задържаните. От всички с обвинения в неизвестност е само общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който продължава да е издирван с червена бюлетина.

Прокуратурата даде подробности за акцията срещу групата на Митьо Очите

При операцията бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някой от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица - Димитър Желязков-Очите.

Димитър Желязков беше задържан в хотелска стая в Истанбул. Той е под стража в Турция и се очаква да бъде екстрадиран в България, където да бъде изправен пред съда.
БТА