Стефан Данаилов
Стефан Данаилов / БГНЕС
Докато днес депутатите водеха дебати за парите за здраве и колко ще спести здравната каса, ако не плаща нови лечения на тежкоболните българи, актьорът и депутат от левицата Стефан Данаилов взе думата и направи лично и много емоционално признание в пленарната зала.

НС отхвърли ветото на Радев
 
Стефан Данаилов също взе участие в дебата и разказа за собствената си битка с тежко заболяване: "Искам да заявя конфликт на интереси, защото ще подкрепя ветото на президента. Аз съм онкоболен. Скъпи приятели, имах възможност да слушам и да гледам по телевизията и дойдох специално да ви предложа нещо – не обичам този остър тон и скандали, когато става въпрос за човешки живот. Ако 3-4 години съм в ремисия, аз не знам Господ какво ще каже след месец-два, година. Явно тези химии, които са ми наливали през тези години, вече няма да действат и ще трябва да пробваме нова. Вие ще кажете, че имам пари и ще си купя. Аз имам, но тези хора, които нямат“, запита Данаилов.
 
„Скъпи, приятели, тук има лекари, има хора, които също имат такова заболяване. Поне един знам, че има. Няма начин да не сте загубили близки от тази коварна, гадна, мръсна болест. Да направим две групи – да се разходим из Софийската онкология и Националната хематология и да видите какви хора са вътре. Големият процент са млади хора, млади-младини, които трябва да живеят, а не могат", посочи той.

Радев наложи вето върху част от Закона за бюджета на НЗОК за 2018-а
 
„Свидетел съм на безсилието на лекарите, когато опитват всичко и не става. Затова не ме интересуват тези милиони, но дайте да направим не жест, а да изпълним задължението си. Нас са ни избирали хората и много от тези хора също са попарени от тази коварна болест“, сподели още Стефан Данаилов.

На крака за Стефан Данаилов
 
Обръщам се към вас като ваш приятел. Скъпи приятели, дайте да сменим политиката и да постъпим най-човешки, защото това, което, не дай си Боже ви, се случи да изживеете и не знаете дали ще оцелеете, е страшно. Страшни са тези мигове, когато чакаш да дойде лошото или когато чакаш да дойде доброто. Изпитал съм го и затова го споделям с вас. Разчитам на вашия разум. Благодаря ви“, каза Данаилов.