Предсрочни избори
Предсрочни избори / netinfo
Нетрадиционни кандидатури срещу професионални политици. Така ще изглежда изборната битка в някои райони в страната, съобщи БНТ. Хора, които досега са изразявали гражданска позиция, но без пряко участие в политиката, сега се впускат в нея. Перкусионистът и певец Калин Вельов влиза в надпреварата от ГЕРБ.

Той смята да прави промени в областта на културата. Една от тях е да има повече българска музика в медиите. Казва, че вече е набелязал и други болни теми от живота на артистите и музикантите.

С амбиция да работи за подобряване живота на артистите и културния живот в България в листата на БСП влиза актрисата и певица Нона Йотова. Тя влиза в политиката, номинирана от младежка организация и приема доверието на младите за голяма отговорност.

Своето ново попълнение от музикалните редици Светльо Витков, вокалист на Хиподил, излъчиха и Реформаторите.

Хора, отдадени на спорта, също са в листите на отделни партии. Параолимпиецът Михаил Христов, световен шампион на дълъг скок, сам отишъл в БСП. Определят го като момчето, което може да се надбягва с машините. В ГЕРБ пък се доверяват на кикбоксьора Владимир Вълев-Питбула от Варна - световен шампион и майстор на спорта.

Футболист и запален алпинист е в листата на "Обединените патриоти". Йордан Грозданов от 12 години приема алпинизма като начин на живот.
БНТ