/ iStock/Getty Images
Прогноза за времето за 25 май, събота
През нощта над Западна и Централна България валежите ще спрат и облачността ще намалее до предимно ясно време. На изток все още ще има валежи и гръмотевична дейност, но до сутринта ще спрат и облачността ще се разкъса.

iStock/Getty Images

В събота над България ще е предимно слънчево. След обяд, главно над източните и планинските райони от страната, отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен поривист западен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 22 и 27 градуса.

iStock/Getty Images

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 15 градуса, на 2000 м - около 10 градуса.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, по северното крайбрежие ще бъдат придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен поривист западен вятър. Максималните температури ще бъдат 20-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода ще бъде 16-20 градуса.
 
В неделя ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат 24-29 градуса.

iStock/Getty Images

В понеделник в Западна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, придружени с гръмотевични бури. Преди обяд, както и в Източна България, където вятърът от юг ще се усили, ще има повече слънчеви часове. Преобладаващите дневни температури ще бъдат между 25 и 30 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg