/ iStock/Getty Images
На Великден вероятността за валежи ще е по-малка
Слънце и дъжд ще се редуват в следващите дни
101423
Слънце и дъжд ще се редуват в следващите дни
  • Слънце и дъжд ще се редуват в следващите дни
Времето в празничните дни ще бъде променливо - ще има и слънчеви часове, но и валежи. В събота следобед от запад на изток ще започнат валежи, на много места придружени от гръмотевици, дори са възможни и градушки. Този процес ще продължи и през нощта срещу неделя като ще се придвижва на изток.

iStock/Getty Images

На Великден вероятността за валежи ще е по-малка, главно следобед и то над планинските райони. Това показват средносрочните модели за времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.

iStock/Getty Images

В неделя ще има повече слънце в сутрешните часове и около обед, а по-късно през деня отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Температурите този уикенд ще са по-високи, но от вторник нататък слабо ще се понижат и ще са в интервала между 16 до 22 градуса.

iStock/Getty Images

Другата седмица от вторник нататък, заради по-ниското налягане над Балканите, с център на североизток от България, времето ще е нестабилно и ще се развива купесто-дъждовна облачност.

Най-хладно се очертава да е в сряда и четвъртък. Всеки ден до петък ще има условия за гръмотевични бури и превалявания. Включително и на 1 май.

iStock/Getty Images

В по-далечна перспектива към края на следващата седмица - петък и събота, се очертава да има повече слънце, но от неделя, заради активизирането на средиземноморски циклони, времето отново ще е нестабилно и до края на първата десетдневка на май ще има условия за валежи придружени от гръмотевици.

iStock/Getty Images