/ БГНЕС
От НФСБ излязоха с апел към властта за спешно разполагане на термокамери и изолатори на граничните пропускателни пунктове с Турция заради факта, че преди повече от седмица там са били регистрирани 12 заразени с коронавирус.

Китайските лекари откриха начин за лечение на заразените с коронавирус

"Тази информация е отпреди повече от седмица. Тя не е актуализирана", заяви пред медиите в парламента лидерът на партията Валери Симеонов. Той дори изказа опасение, че вероятно броят на заразените в южната ни съседка е нараснал към този момент.

ЕС обсъжда мерките срещу коронавируса

"България трябва да предприеме крайни мерки в защита на населението икономиката и туризма. Ще засегне туризма и за сезона и години напред. Настояваме категорично и спешно на граничните пунктове "Лесово", "Капитан Андреево" и "Малко Търново" да има изолатори и термокамери.
Към настоящия момент единствените мерки са монтираните термокамери на летищата", каза още Симеонов.

СЗО за коронавируса: Не се знае кога ще настъпи края на заразата

Лидерът на НФСБ призова за спешно събиране на кризисния щаб при премиера Бойко Борисов, за да се предприемат спешни мерки и авариен план. "Въпросът е изключително сериозен и това, че все още не се е подпалил нашата черга, не означава, че не трябва да не вземаме никакви мерки.

Изписаха от болницата британец, заразил 11 души с коронавирус

В случай, че бъде необходимо, с оглед на ситуацията в развитието на вируса, ще настояваме за още по-крайни мерки, дори ограничаващи влизането на територията на България на граждани, идващи от страни със заразени", добави лидерът на НФСБ.