/ iStock/Getty Images
Днес ще е предимно слънчево, след обяд - с временни увеличения на облачността. В Източна България ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.
 
Атмосферното налягане e по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

лято
iStock/Getty Images

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
В планините ще е предимно слънчево, около и след обяд - с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 24 градуса, на 2000 метра - около 16.

време прогноза лято дъжд слънце
iStock/Getty Images

В понеделник ще остане слънчево, около и след обяд - с купеста облачност, но без валежи. Температурите ще се повишат още малко.
 
Във вторник над Източна България, по-късно - и в планините и планинските райони на Западна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки.
 
В западната половина от страната от северозапад, в източната - от север-североизток, ще прониква сравнително хладен въздух.

дъжд лято
iStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА