Днес ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. До обяд мъглите в низините ще се разсеят. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са между 19 и 22 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. От запад ще се увеличава високата облачност, но ще е предимно разкъсана. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

През почивните дни през страната ще премине студен атмосферен фронт. В събота от северозапад облачността ще се увеличи и след обяд в северозападните райони на места ще превали.

През нощта срещу неделя валежи ще има на много места в северозападната, а в неделя в югоизточната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, впоследствие от север-североизток и с него ще прониква студен въздух. Дневните температури ще се понижат и в неделя максималните ще са между 12 и 17 градуса.
НИМХ, БТА