Антон Тодоров
Антон Тодоров / БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов държал Антон Тодоров да остане в парламента, каза пред журналисти самият Тодоров след като беше гласувана неговата оставка.

„Премиерът изключително много държеше да остана в парламента. Разбирайте желанието ми да напусна Народното събрание като опит за друг морал в политиката, колкото и да звучи помпозно”, каза бившият вече депутат.

Според Тодоров срещу него се е разгърнало активно мероприятие. Няма да позволя моето име и това, което ми беше вменено, да се превърне в тегоба на ГЕРБ, тези хора не го заслужават, обясни той.
 
Антон Тодоров вече не е депутат

Премиерът беше категорично против да подавам оставка, двамата обсъждайки, решихме, че може би онази фраза за столчето не е била толкова на място, коментира Тодоров. Той посочи, че това се е превърнало в знаме, в пропагандистки мотив, на базата на който да се иска оставка на може би най-успешното управление за тези 28 години преход. Знам, че в устата на автора на "Шайка" това звучи сигурно странно, но вие трябва да научите и този урок - човек може да се променя и, ако го прави аргументирано, той би могъл да си промени и мнението, и отношението към някои хора, добави той.

Депутатът Антон Тодоров подаде оставка

"Аз обикновено съм тълкуван като доста голям темерут, такъв съм по характер", каза Антон Тодоров, но добави, че никога не лъже и се справя с хората, които смята за врагове по подобаващ начин.
 
"Сега известно време ще се позанимавам с моята основна дейност, тя е, колкото и странно да ви звучи, журналистика, телевизионерство", каза Тодоров и посочи, че има няколко предложения за предавания, които ще обмисли с премиера.
 
И днес Тодоров смята, че Комисията по досиетата е била едно добро място за него, на което е щял да се справя незле. Според него целта на скандала срещу него е била да се спре разкриването на икономическите досиета на прехода.
 
Депутат от ГЕРБ с недопустим коментар за работата на журналист от NOVA

Тодоров подаде оставка след интервю в ефира на Нова телевизия. Отправена реплика от Тодоров към водещия на сутрешния блок Виктор Николаев предизвика остри реакции и накара ГЕРБ да се разграничи от своя депутат. Народният представител се извини на Николаев и заяви, че думите му са интерпретирани неправилно. След като скандалът не заглъхна, в понеделник Тодоров заяви, че подава оставка, като отбеляза, че решението е лично негово и че ще продължи да работи за ГЕРБ.
БТА