Случай на краста в детска градина
Случай на краста в детска градина / БГНЕС
Родители се оплакаха, че в детската градина в старозагорското село Братя Даскалови деца са заразени с краста. От забавачката казаха, че става дума за единичен случай . Въпреки това са предприети всички мерки за ограничаване разпространението на заразата, заявиха от детското заведение и кметството в селото.

Опасност от епидемия от краста в Дупница

Родителите обаче не вярват във версията на властите, и твърдят, че вече има епидемия. "Заразени са няколко деца от детската градина. Един от тях е моят син", каза Манол Манолов, баща на едно от децата.

Случай на краста в детска градина
БГНЕС

Съпругата му - Ваня Минчева, е учителка в детската градина на селото, и твърди, че се опитва да се потули случаят със заразата, за да не удари по авторитета на работещите там. "Тези деца с пъпките продължават да ходят на градина", добави тя.

Случай на краста в детска градина
БГНЕС

От своя страна заместник-кметът на селото - Галина Радева, заяви, че не отрича за създалата се ситуация и са предприети всички мерки за ограничаване на разпространението на заболяването. Предприети са мерки за дезинфекция и изпиране на всички чаршафи и завивки на децата при много висока температура, препоръчани от РЗИ - Стара Загора.
 
БГНЕС