/ БГНЕС
Битката за законност и справедливост е задача на всяко поколение
96269
Битката за законност и справедливост е задача на всяко поколение
  • Битката за законност и справедливост е задача на всяко поколение
Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора. Това заяви президентът Румен Радев по време на поклонението пред паметника на Васил Левски в София по повод 145 години от гибелта му.
 
Отбелязваме 145 години от гибелта на Апостола

Държавният глава допълни, че битката за законност и справедливост е задача на всяко поколение, но нашето още не я е постигнало.

Сидеров иска комисия в парламента да изчисти името на Левски

"Заравяйки Левски, поробителят зарови зърното на свободата, което покълна и роди днешна България. От Апостола пазим тефтерче, кичур коси и кратки писма. Но те струват повече от доктрина, учат ни, че дела трябват, а не думи", каза президентът.

Левски годишнина обесване
БГНЕС

"Днес сме република, но чиста ли, свята ли? Циниците приемат тези въпроси с презрение. Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма. Много време трябваше, за да стане България република. А колко още ще трябва, за да стане тя чиста и свята, това зависи от нас. Битката за законност и справедливост е задача на всяко поколение. Нашето още не я е постигнало", каза Радев и допълни: "Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора. В нея отечеството не се бърка с бащиния, а законът е един за всички".