Жена, пътувала в сръбския автобус с деца, катастрофирал на АМ „Тракия”, разказа в ефира на NOVA какво се е случилото минути преди катастрофата.

Тежка катастрофа на магистрала „Тракия“ с автобус, превозващ деца (СНИМКИ)

"Един от родителите в автобуса искаше да седне на предната седалка до шофьора. Той се е обърнал да отвори седалката и така воланът се е завъртял", разказа Наташа.

По думите й децата са от фолклорен състав и са се прибирали към родината си след участие във фестивал в Несебър.

БГНЕС

Инцидентът стана около 20.30 ч. на 217 км на магистралата в посока София. Близо 50 души е имало в катастрофиралия автобус, съобщиха от МВР. По първоначални данни по списък в превозното средство са записани 48 пътника. Към този час всички ранени са отведени в медицински заведения.

По първоначална информация 8 деца и 4 възрастни се нуждаят от хоспитализация, като едно от децата и един възрастен са в по-тежко състояние, съобщиха от здравното министерство.

В Университетската болница в Стара Загора са приети 17 деца, пострадали при катастрофата. Това съобщи за БТА директорът на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев. Най-малкото е на 6 години, най-голямото е на 17 години. Три от тях са с по-тежки натъртвания и охлузвания, те отиват на скенер за доуточняване на диагнозата, каза д-р Йовчев. По думите му има един мъж, с необходимост от ампутация на долен крайник.

БГНЕС

Поне две деца са тежко ранени, каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя допълни, че продължава проверка колко пътници е имало в автобуса.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев екип от следователи от Националната следствена служба заминават за мястото на пътния инцидент край Стара Загора. На място разследващите ще започнат още тази нощ следствените действия във връзка с катастрофиралия автобус със сръбски граждани, припомни Милева.

Тежка катастрофа на магистрала Тракия с автобус, превозващ деца
БГНЕС