Асеновград
Асеновград / БГНЕС
Между 1000 и 1500 души излязоха на протест в Асеновград по повод пререканията между група мъже, които нападнаха с колове и мотики ученици, треньорите и родителите им. Това съобщиха за Дарик от пловдивската полиция. Оттам потвърдиха, че не се е стигнало до сблъсъци и сбивания.

БГНЕС

Към 22.00 часа протестиращите са започнали да се разотиват. Част от тях са били пред Районното управление, друга част пред кметството. По-рано те са се насочили към ромската махала, но са били спрени от служителите на реда и евентуалният сблъсък е бил предотвратен.

Няма информация за пострадали, общественият ред е възстановен.

Асеновград
БГНЕС

На място са екипи на жандармерията, специалните сили и полицейското управление. Те са взели необходимите мерки да не се стига до ситуации, които да застрашават човешкото здраве или живот. Служителите на реда ще останат на нощно дежурство в Асеновград.

Треньорът на отбора по гребане Камен Куцев заяви пред Дарик, че се разграничава от протеста. "Аз исках да го направим пред кметството, по съвсем друг начин. Не исках точно така да бъде."

Той допълни още, че се възхищава на указаната подкрепа, но не иска да бъде всявано напрежение. "Децата горе-долу се поуспокояват, но все още има напрежение при тях.", сподели Куцев.