Протест пред КЕВР
Протест пред КЕВР / БГНЕС
Стотици недоволни от очакваните по-високи цени на водата от Нова година излязоха на протест пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране, който завърши пред министерския съвет. Протестът беше организиран от БСП.

Протест пред КЕВР
БГНЕС

Депутати от БСП, включително и лидерът на партията Корнелия Нинова, дойдоха да подкрепят исканията на хората да не се увеличава цената на водата. Сред тях беше и Таско Ерменков:
 
„Водата не е автомобил, без който можеш, а е нещо, което е жизнено необходимо и когато харчиш повече пари за вода, имаш по-малко пари за децата си, по-малко пари за култура, имаш по-малко пари за образование и ставаш онзи прост народ, който тези искат да го има, за да ни управляват по-лесно“, каза той.

Протест пред КЕВР
БГНЕС

От Левицата предлагат да се въведат и водни помощи за хората с ниски доходи. Социалистите напомниха и за своята идея за преизчисляването на пенсиите. Тодор Стефанов от Перник също беше дошъл на протеста, за да изкаже недоволството си от това, че ще трябва да плащат по-скъпа вода:
 
„В магазините за храна и въобще за всичко се вдигат разходите. И водата. Здравеопазване, лекарства...всичко. Аз съм инвалид от 20 години, пия постоянно лекарства. Скъпотия до шия.“

Протест пред КЕВР
БГНЕС

Социалистите призоваха протестиращите да дойдат на протест и на 17 януари, когато се внася вотът на недоверие.

Протест пред КЕВР
БГНЕС