/ / iStock/Getty Images
Окръжна прокуратура в Сливен внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мартин Трифонов.

На 21-годишния Мартин са повдигнати три обвинения – за убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице, за изнасилване и за блудство на 7-годишната Кристин от село Сотиря.

Прокуратурата: Причината за смъртта на 7-годишната Кристин е тежка черепно-мозъчна травма (ВИДЕО)

Предстои Окръжният съд в Сливен да насрочи начален час на съдебното заседание, което ще бъде проведено днес, както и да посочи мястото, където то ще бъде проведено. 

Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице. Това самопризнание е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде внесен обвинителен акт”, каза пред NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ден на траур в Сливен след убийството на 7-годишно момиче

„Обяснил е интензитета и начина, по който е нанесъл ударите. Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не оправдава лицето", заяви още тя.

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на Кристин

Мъжът има предишна присъда за блудство и опит за изнасилване, а наказанието, което му е било присъдено тогава, е 8 месеца условна присъда и изпитателен срок от 2 години, обясни говорителят на главния прокурор.