/ БГНЕС, архив
Продуцентът Харви Уайнстийн отхвърли обвиненията, че попречил на актрисите Ашли Джъд и Мира Сорвино да работят над филмовата адаптация на романа "Властелинът на пръстените" или че ги очернил по повод бъдещи филмови проекти, съобщи Ройтерс.
 
Питър Джаксън: „Второстепенните мафиоти“ Уайнстийн очерняха актриси

Уайнстийн, който е обвинен в сексуален тормоз, нападение и изнасилване от стотина жени, отговори на твърденията на режисьора на филмовата трилогия "Властелинът на пръстените" Питър Джаксън.
 
Джулия Робъртс: Един покварен мъж използва властта си, за да злоупотребява с жени

Новозеландският режисьор разказа, че работел с ръководеното от Харви Уайнстийн и брат му Боб студио "Мирамакс" в началото на проекта за "Властелинът на пръстените". Когато поискал да ангажира Ашли Джъд и Мира Сорвино за филма си, от "Мирамакс" му казали, че с тях много трудно се работи и трябва на всяка цена да ги избягва. През октомври двете актриси бяха сред първите, които се оплакаха от поведението на продуцента.
 
По-късно "Мирамакс" се оттегли от проекта "Властелинът на пръстените" и той премина към "Ню лайн".
 
Ашли Джъд разкри как се е измъкнала от Харви Уайнстийн (ВИДЕО)
Говорителката на продуцента Холи Беърд заяви, че Харви и брат му Боб не са се намесвали в кастинга за "Властелинът на пръстените". Тя отбеляза, че по-късно Уайнстийн избрал Джъд за участие в други два филма - "Фрида" и "Имигранти".
БТА