/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов обяви, че е против връщането на разделението в заведенията на салони за пушачи и салони за непушачи.
 
 „Ние в ГЕРБ, понеже навремето го въведохме, сме убедени, както и сега подкрепих всички действия, свързани с борбата срещу тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве. Това ще ми бъде мнението, ако се постави темата. Това е негово мнение (на Валери Симеонов по повод предложението му за отмяна на пълната забрана за тютюнопушене в заведенията), изразил го е. Не сме говорили, но това не значи, че не може да има мнение. Демокрация е, плурализъм на мнения - аз подкрепям това нещо“, каза още той по време на конференция по представянето на резултати от проверки за контрабандата с цигари.

Симеонов: НФСБ ще предложи да се разреши пушенето в обособени помещения

Премиерът поздрави институциите за активната има работа в борбата срещу контрабандата на цигари.
 
„Можем да уверим, че във всички сфери на борбата с контрабандата и корупцията сме безмилостни и неотстъпчиви. Две години и половина показват именно тази трайна тенденция, както намаляването на външния дълг“, заяви още той.

Първенци сме по тютюнопушене в Европа

С приходите от борбата срещу контрабандата на цигари би могло да бъдат продължени различни европейски политики, сред които и кохезионната, смята Борисов. По отношение на краткосрочните мерки за справяне с контрабандата на цигари в страната Борисов увери, че ще бъдат предприети мерки, сред които и тази по-пазарите да има повече полицаи.

"Трябва да разберем защо е това увеличение от 0.6% на контрабандата на цигари за последното тримесечие на 2017 година. Това е половин кутия цигари, но ние трябва да вземем мерки. Колегите от МВР да направят така, че тези дирекции, при които има спад в борбата с контрабандата, да вдигнат нивото. Не можем да допускаме подобно нещо", призова премиерът по време на форума.

Той добави, че в областите, където се отчита по-високи стойности на контрабанда, ще бъдат използвани допълнително полицаи по пазарите за справяне с проблема.
БГНЕС, БТА