/ пресцентър, Министерски съвет
Севделина Арнаудова напомни на обвиняемия бизнесмен: Вие се предлагахте!
Пиарът на премиера Севделина Арнаудова потвърди, че обвиняемият олигарх Васил Божков е завел шефа на бТВ при Бойко Борисов в централата на ГЕРБ. Това тя разкри в пост в социалната мрежа, след като бе също подложена на атака от хазартния бос, укрил се в Дубай. Божков заяви, че се е срещал с директора на Правителствената пресслужба, който е сред най-близките на Борисов от години, но Арнаудова хвърли светлина върху тези официални срещи с още подробности.

Пиарката на Борисов уточнява, че откакто работи за правителството, всичките й срещи с бизнесмени са заснети с камера и микрофон.

"И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм. И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната - в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала - главен изпълнителен директор на bTV!", заяви Севделина Арнаудова.




Думите й потвърдиха казаното от Борисов в "Панорама" - че от Божков е получил само една пура, когато му довел ръководството на бТВ в партийната централа.


Борисов: Божков доведе при мен ръководството на бТВ


Така свидетелствата на двамата пък разобличават самата телевизия, която преди две седмици напълно отрече да има основания, за да бъде наричана "Божков тв". От частната медия обявиха в позиция, че работят обективно. "В светлината на фактите намираме за тревожно, че премиерът Борисов нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии", заявиха тогава от бТВ.

Оказа се обаче, че прозвището, с което се сдоби телевизията в устата на политици и журналисти, има и своята предистория. Бизнесменът, който е завел лично Скала в кабинета на Борисов, сега е обвиняем с 18 повдигнати обвинения от прокуратурата, а получи трибуна за своята защита от Дубай именно от въпросната телевизия.

По-късно Арнаудова отвърна на Божков с друг пост във Фейсбук, като го обвини, че той не говори истината и на нея й е напълно ясно, че не тя е целта на атаката му.

"Опитвате се през мен да атакувате друг. Лошо, Али Баба! Аз чували с милиони не съм пренасяла и не съм взимала нито за себе си, нито за друг! Не сте давал за никой. И нито ме е страх от лъжите Ви, нито от заплахите! Аз не съм Вашата цел, Али Баба! Целите се в друг през мен и бъркате, защото не казвате истината!