мотористи София
мотористи София / БГНЕС, архив
Сборният пункт по традиция е пл. „Св. Александър Невски”, а шествието ще премине по същия маршрут като миналата година
Откриват мотосезона в София на 1 април
93129
Откриват мотосезона в София на 1 април
  • Откриват мотосезона в София на 1 април
Под мотото „Не на агресията на пътя” ще бъде открит тазгодишният мотосезон в София. Откриването е тази събота и се очаква да събере на едно място над 5000 мотоциклета и повече от 15 хил. любители на моторите от цялата страна. Сборният пункт по традиция е пл. „Св. Александър Невски”, а шествието ще премине по същия маршрут като миналата година.
 
Повече от 5000 мотора и над 15 000 души се очаква да събере тазгодишното откриване на мотосезона в София. Събитието ще премине под мотото „Не на агресията на пътя”, съобщи един от организаторите – мотористът Иван Саздов.

"Положението по пътищата е страшно с тази агресия, която има от страна на шофьорите, а и от наша страна. Правим това, за да покажем, че не искаме да има жертви, не искаме да има пострадали и усилията трябва да бъдат на всички, не само наши", каза той.

Сборният пункт и тази година ще бъде пл. „Св. Александър Невски”, а маршрутът остава същият като миналата година, обясни Красимир Димитров от Дирекция „Сигурност” към Столична община”.
"Трасето е от пл. "Св. Ал. Невски", по улица "Оборище", бул. "Васил Левски", алея "Яворов", бул. "Вапцаров", бул. "Черни връх", бул. "България", където едното платно ще бъде затворено от бул. "Пушкин" до пътен възел "Бояна", каза Димитров.
 

мотористи София
БГНЕС, архив

По думите на Иван Саздов броят на мотористите у нас расте, като и все повече млади хора се ориентират към подобен транспорт.