/ / ThinkStock/Getty Images
Съдът в Карлово остави за постоянно в ареста ромите, които нападнаха служители от държавното горско стопанство в Хисаря, съобщава БНТ.

На 16 октомври горските стражари бяха пребити от роми в град Баня. Нападението е извършено, след като лесничеи виждат три каруци, натоварени с дърва. Две от тях успяват да избягат, но горските спират третата. В същия момент група роми ги нападат с камъни и колове. Изпотрошени са и два от служебните автомобили на горското стопанство.

Трима горски пострадаха след нападение от роми

По време на съдебното заседание районният прокурор Димитрина Шекерева заяви, че горските служители са оживели по чудо. Според прокуратурата има безспорни доказателства, самопризнания на обвиняемите и признания на свидетелите, че задържаните Ганчо Насков-Ганди, Иван Тодоров-Исо и Янко Шугуна са съборили на земята и са налагали с колове тримата горските служители.

Задържаха трима роми заради побоя над горските край Хисаря

Първоначално горските служители са приютили ромско дете в автомобила си, за да го спасят от озверяла тълпа, която го нападнала. Детето признало, че е било на задната седалка и е покрило главата си, но е чуло как ромите удрят с колове и хвърлят камъни по колата на горските.

Когато малко по-късно те го пуснали да излезе от колата по негово настояване, то се присъединило към тълпата и започнало също да хвърля камъни по хората, които са го спасили.

Единият от обвиняемите каза пред журналисти, че всичко е станало заради дете, но отказа да признае дали е участвал в боя на горските служители.

Тримата пребити горски служители бяха откарани в болница, като двама от тях бяха освободени за домашно лечение, а трети бе оставен в лечебното заведение.