Усложнена е пътна обстановка заради обилни снеговалежи в почти цялата страна.

Тази сутрин временно беше ограничено движението на автомобили над 12 тона по магистрала "Хемус" в посока София. Забрани са въведени и за редица основни пътни артерии в областите Шумен, Разград, Силистра, Добрич, както и на някои планински участъци. За кратко беше ограничено движението на товарни автомобили и през проход "Република" поради снегопочистване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Намалена е видимостта поради мъгла на проход "Шипка" и Троянския проход.
 
Зимата се върна в Разградско: Ограничения по пътищата, села без ток и вода

Сняг вали в областите Велико Търново, Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, Разград, София, Търговище и Шумен, както и в района на проход "Шипка", проход "Предел", Черна Места, Попови ливади (обл. Благоевград), Долна Диканя (обл. Кюстендил), Каратепе, Картела, Юндола, Костандово (обл. Пазарджик), Котел (обл. Сливен).
 
Временно е ограничено движението на автомобили над 12 т по магистрала "Тракия" на територията на Софийска област, в посока Пловдив, поради обилен снеговалеж, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Поради обилен снеговалеж се ограничава движението и на други места. Забрана за преминаване на МПС над 12 т е въведена за пътя Русе - Силистра, Русе - Разград - Шумен (на територията на област Разград), Търговище - Разград и Разград - Попово.

Сняг и виелици на прага на пролетта в пет области

Временно се ограничава движението на МПС над 12 т по пътя Шумен - Силистра, в посока Силистра, поради силен снеговалеж и снегопочистване. Забрана е въведена и за  пътя Силистра-Добрич и Силистра - Шумен.
 

БГНЕС, архив


Възстановено е движението за автомобили и камиони над 12 т по пътя Видин - Монтана. Екипи обработват пътните артерии за масов градски транспорт във Враца със сол против заледяване. Специализирана техника продължава да обработва главните пътни артерии, района около болницата, както и зоните около детски градини, здравни и социални заведения.
 
Населените места във Враца са без проблеми с електрозахранването и водоподаването. Дежурни екипи продължават да следят нивото на водоемите на територията на общината.
 
По проходите "Рожен", "Пампорово" и "Превала" вали сняг от около 5.00 ч., по информация на Областно пътно управление. Мокър сняг вали в района на пътната артерия Доспат-Девин-Михалково, както и по прохода "Печинско", както и по високите части на община Баните. В останалата част на Смолянско вали дъжд. На този етап няма въведени никакви ограничения по пътищата в района. Поради усложнените метеорологични условия, временно е затворена част от ски зона Пампорово, съобщават от „Пампорово“ АД. От 16 писти в момента работят само 6.
 

БГНЕС, архив


Заради усложнени метеорологични условия е затворена част от ски зоната в Пампорово

Започна и почистване на основните булеварди в София. Улиците се обработват със специални смеси, общо 62 снегорина са чистили през нощта. Градският транспорт работи нормално и няма критични участъци. Продължават обработките в районите "Банкя", „Връбница“, "Кремиковци", "Панчарево", "Триадица", "Студентски". 

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 18 тежки катастрофи. Един човек е загинал, а 20 са ранени, информира МВР. В София са регистрирани 189 леки катастрофи.