Денис Шаповалов победи Димитров в четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от канадеца Денис Шаповалов с 2:6, 6:3, 2:6 на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Рим, предава Gong.bg. 

Гришо се измъчи с италиански талант, но след 2,25 ч. го прекърши

Кандидатът за топ 10 на световната ранглиста Шаповалов победи Димитров след трисетова битка - 2:6, 6:3, 2:6  за 1 час и 53 минути. Вчера Григор се класира за четвъртфиналите на в Рим за втори път в своята кариера.
 

Българинът постигна труден, но заслужен обрат в равностоен двубой срещу 19-годишния Яник Синер. Близо два часа и половина след началото на мача топ тенисистът ни надделя с 4-6 6-4 6-4.
 

21-годишният канадец пък преодоля съпротивата на Юго Умбер след обрат до  6-7(5) 6-1 6-4 и за втори път този сезон ще срещне българина. Двубоят между двамата бе последен от програмата на корт "Пиетранджели".

Гришо тренира активно на кортовете в Рим (ВИДЕО)

В общия баланс между двамата първата ни ракета води с 2-0 успеха. През 2016 Григор надигра опонента си с 6-4 6-3 на Мастърса в Канада, а тази кампания го надигра в Ротердам с 6-3 7-6 (3).
 

В Нидерландия доказа, че стилът на Шаповалов може да се определи като удобен за него, но младият канадец разви играта си още повече и демонстрира това на US Open, където се класира на четвъртфиналите.
 

До момента най-доброто представяне на топ тенисиста ни във Вечния град е от 2014, когато на полуфиналите на Мастърса той загуби в две части от Рафаел Надал.
Gong.bg