/ БГНЕС
Протестиращи излязоха пред Столична община
99128
Протестиращи излязоха пред Столична община
  • Протестиращи излязоха пред Столична община
Около 150 души се събраха днес пред сградата на Столичната община на протест. Една от причините за недоволството им е качеството на ремонтите в центъра на града. Реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев", както и новият облик на градината пред църквата "Свети Седмочисленици" предизвикаха противоречиви реакции в социалните мрежи. Стигна се и до временна ескалация на напрежението.
 
 

Арест пред Столична община

Публикувахте от Петър Симов в Петък, 5 октомври 2018 г.

Протестиращите с викове "Оставка" опитаха да призоват столичния кмет Йорданка Фандъкова да излезе и да говори с тях. До временна ескалация на напрежението се стигна, когато няколко души от протестиращите се опитаха да влязат в сградата на Столична община, където обаче не бяха допуснати от полицаите. Един от опиталите се да влезе, държал се агресивно, беше впоследствие задържан от органите на реда.
 
От възмущение срещу ремонта на ул. "Граф Игнатиев“, протестът премина към недоволство към начина, по който се правят ремонтите в столицата по принцип.

СО коментира реакциите в интернет към ремонта на „Граф Игнатиев“
 
Сред протестиращите бяха и организацията "Спаси София", както и други активисти.

Според Общината и архитекта на обекта било нужно търпение, за да се види крайният резултат. От местната администрация обясниха, че има още работа по реконструкцията на "Граф Игнатиев", а за некачествено изпълнение фирмата е заплашена от санкция за над 1 милион лева.

Кога ще бъде завършен ремонтът на улица „Граф Игнатиев“?

Главният архитект на София Здравко Здравков обясни по-рано през деня пред NOVA: „Столична община като възложител на този проект ще държим в крайна сметка на изпълнение на проекта, за който сме платили и ще изискваме крайното изпълнение и качествения продукт. Моите извинения, но този проект стои от пет години и той е в този вид, в който е класиран от журито през 2013 година".