/ БГНЕС
Разследването по случая „Арабаджиеви“ продължава на пълни обороти, заяви заместникът на главния прокурор Иван Гешев.
 
"Разпитват се допълнително свидетели, назначават се експертизи. Със съответните актове на Специализирания наказателен съд е запорирано всичкото им имущество, което се води на тях като физически лица, каквато възможност дава НПК", поясни прокурор Гешев.
 
След акцията: Издирват семейство Арабаджиеви, разследващи намерили много пари и луксозен автопарк

Той припомни, че семейство Арабаджиеви са обявени за издирване, а извършването му е в ръцете на МВР и партньорските служби.
 
Прокурор Гешев подчерта, че той не разполага с информация издирваните да са правили опит да се свържат с разследващите органи в България. "Това, което те правят в момента, е да чакат да се изясни напълно ситуацията и да разберат с какви доказателства разполага прокуратурата. Тогава ще преценят какви действия да предприемат. Това е традиционна политика в такива дела", коментира Гешев.
 
31 август: Спецпрокуратурата влезе в офиси, намиращи се в два хотела

В края на август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел "Маринела" в София и хотел "Марица" в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. 10 души, сред които и синът му Вълчо, бяха задържани. При претърсвания на хотели, офиси и домове беше открита голяма сума пари.

10 арестувани при спецакция в офиси в големи хотели в София и Пловдив (ВИДЕО)

Интерпол издаде червена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които се предполага, че са в чужбина. Впоследствие трима от задържаните - Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянчева бяха пуснати под парична гаранция, но впоследствие Апелативният специализиран наказателен съд ги върна в ареста.
 
БГНЕС