Инцидент от изминалата нощ. Охранител и минувач са били намушкани с нож от мъж, нахлул в оръжеен магазин. Случаят е от Горна Оряховица, съобщи NOVA.

Около полунощ непознат се е опитал да разбие оръжеен магазин в Горна Оряховица. При появата на охранителите мъжът е проявил агресия. 

Убийство във Варна: Молдовец намушка с нож мъж след скандал

Той е непознат на полицията. Бил е тежко въоръжен с „кози крак” и щанга, за да отвори магазина. На полицаите обяснил, че е искал да се въоръжи.

Пристигналият на място частен сот се е опитал да го обезвреди. Мъжът вади нож и намушква единия от охранителите в предмишницата. Минаващ случайно гражданин, се опитва да го задържи, като го хваща. Нападателят намушква и него в ръката и в гърдите, след което е обезвреден от полицията и задържан.

След битов скандал: Жена е с опасност за живота, след като е намушкана с нож от мъж

Състоянието на пострадалите е стабилно. Те са с шевове и са освободени за домашно лечение.

Мъжът е на 64 години, самотноживеещ. Оказва се, че той е психично болен. Още днес трябва да бъде приведен в заведение за лечение. Това, което е казал на полицаите и охранителите, е, че се опитвал да се въоръжи, за да „хване гората”.

Районът е бил отцепен до рано сутринта. И охранителят, и минувачът са в добро състояние.  Образувано е досъдебно производство, което със сигурност ще бъде прекратено, тъй като мъжът не може да носи наказателна отговорност.
nova.bg