/ БГНЕС
Повече камери, по-сериозно полицейско присъствие и по-щателна проверка на входовете на стадионите ще въведе Министерството на вътрешните работи като краткосрочни мерки за борба с футболното хулиганство, съобщи вътрешният министър Валентин Радев.

Кървав инцидент на дербито между ЦСКА и Левски, раниха полицайка

Представители на няколко институции се срещнаха на Националния стадион, за да обсъдят въвеждането на нови мерки за безопасността по време на футболни срещи, след тежкия инцидент от сряда, като полицайка пострада тежко от хвърлена бомбичка по време на дербито между ЦСКА-София и Левски.

МВР затяга сериозно охранителните мерки по стадионите
БГНЕС

Ръководството на МВР бе на посещение на пострадалата, която претърпя една операция на окото и ѝ предстои още една.

Вътрешният министър се появи с превръзка на окото, обявиха наказанието за Левски

"Трябва така да направим, че да поправим нещата, и то трайно. Постепенно, няма да стане от утре. На първо място, допълнителни камери, обещаха колегите от БФС, ще закупят, ще ги сложат, ние ще ги ползваме. Всички трябва да знаят, че ще бъдат наблюдавани, БФС ще помогне за това", каза Валентин Радев.

Ръководството на МВР се срещна с ранената полицайка (СНИМКИ)

Министърът обеща засилено полицейско присъствие и претърсване. "Всички, които идват на мачовете, да идват малко по-рано. Както досега са ги претърсвали, сега ще бъдем двойно по-стриктни, без да минаваме някакви граници", обясни Радев.

Как се вкарват бомбички на стадиона?

Вътрешният министър разкри, че все още не е заловен фенът на Левски, който е хвърлил самоделната бомба в сряда, като разследването е затруднено от липсата на идентификация по стадионите.

Още не е ясно кой окървави вечното дерби

"Още го издирваме. Проверяваме ги всички, но докато няма идентификация, сега, вместо да проверяваме 3 хиляди, ние проверяваме 30 хиляди фенове на Левски. Твърдят, че ще го намерят, всички са се ангажирали, все пак става въпрос за тяхна колежка, но и да не е, чистачка да беше или някой друг човек, този човек е отишъл да убива ли, какво да прави там. Ще го търсим докато го намерим. Дано успеем, дано е по-бързо", обясни Радев.

Той коментира, че не се планира забраняване на шествията на агитките преди мачовете, но ще се следи изкъсо дали се спазва реда по време на самите шествия.
БГНЕС