/ Dariknews.bg
Млада двойка загина в катастрофа на пътя край Бяла Слатина
98870
Млада двойка загина в катастрофа на пътя край Бяла Слатина
  • Млада двойка загина в катастрофа на пътя край Бяла Слатина
Четири жертви в рамките на два дни взе пътят Бяла Слатина - Попица. Двама младежи – на 18 и 19 години загинаха на място днес, след като колата им се ударила в дърво. Почти на същото място в неделя пиян, неправоспособен и криминално проявен уби 2-годишно дете и 22-годишна бременна жена, след като отново се вряза с колата си в дърво. Впоследствие пияният не позвънил нито на Спешна помощ, нито на полицията, а накрая опитал да хвърли вината за катастрофата върху загиналата жена.
 
Двегодишно дете и млада жена загинаха при катастрофа през нощта
 
Сигналът за днешната катастрофа е подаден малко след 13:30 ч. В прав участък на пътя между Бяла Слатина и село Попица лек автомобил „Фолксваген” излязъл от платното и се ударил в дърво. На място загинали и двамата пътници в колата – 19-годишно момче от врачанското село Бъркачево и 19-годишната му приятелка. По неофициална информация момичето е било бременно.
 
При удара от колата изхвръкнала газова бутилка, която за щастие не избухнала и впоследствие била обезопасена. Причините за катастрофата все още не са потвърдени, като вероятно става дума за несъобразена скорост.
 
На почти същото място в неделя загинаха двегодишно дете и 22-годишна бременна жена от врачанското село Габаре. Колата била управлявана от 35-годишен мъж от Бяла Слатина, който бил пиян, без книжка и имал криминални регистрации. След катастрофата шофьорът не потърсил Спешна помощ и полицията и опитал да хвърли вината върху загиналата жена, като заявил, че тя карала автомобила. Според близките на починалата мъжът отдавна трябвало да влезе в затвора за шофиране без книжка, а жената до последно не искала да се качи в колата, но той я принудил.
 
Шофьорът също е откаран в болница и впоследствие задържан.