Лютви Местан ДОСТ
Лютви Местан ДОСТ / БГНЕС
Семейството на загиналото при тежката катастрофа край „Маказа” бебе ще иска пълно проследяване на комуникацията на Лютви Местан в първите часове след инцидента, преди той да бъде арестуван. Междувременно стана ясно, че политикът, на който вчера съдът реши да върне шофьорската книжка, е поискал да отпадне паричната му гаранция и забраната да излиза извън страната.

Съдът върна шофьорската книжка на Лютви Местан
 
Лютви Местан протестира пред прокуратурата в Кърджали мярката си за неотклонение. Жалбите са постъпили днес и са два броя.

От една страна, Местан протестира наложената му мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 10 000 лв. Това се случва за втори път, след като миналата седмица лидерът на ДОСТ не обжалва решението заради недостатъчно документи за имущественото му състояние.

Политикът е подал жалба и срещу постановление на Окръжна прокуратура - Кърджали, с което му е наложена мярка за процесуална принуда „забрана да напуска пределите на Република България“.

Лютви Местан с нова мярка за неотклонение
 
Вчера Окръжният съд в Кърджали отмени постановление на прокурор при Окръжна прокуратура-Кърджали, с което е отнетата временно шофьорска книжка на Лютви Местан.

Съдът е приел, че единствения мотив, с който се обосновава постановяването на тази ограничителна мярка, е, че същата се взима с цел да бъде осуетено извършването на друго престъпление от обвиняемия.

Близки на загиналото бебе в катастрофата с Лютви Местан: Не помогна, стоя в колата си половин час
 
Според магистратите, от събраните до момента данни по случая с Лютви Местан, не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност.
БТА