/ Димитър Панев, Дарик радио
Пореден протест на професионалистите по здравни грижи в столицата. Медицинските сестри и фелдшерите бяха подкрепени от свои колеги от десетки градове в страната. Основните искания са за стартова заплата в размер на две минимални работни заплати, както и за създаването на отделни организации, които да защитават интересите на професионалистите по специалности.

Димитър Панев, Дарик радио

Стотици здравни работници се събраха пред сградата на Министерския съвет. Исканията им са свързани с по-добро заплащане и по-добри условия на труд. Недоволните блокираха и бул. "Мария Луиза" и импровизираха шествие до сградата Министерство на здравеопазването. Те са подкрепени от акушери, лаборанти, физиотерапевти и други професионалисти по здравни грижи.

Димитър Панев, Дарик радио

"Лично аз съм дошла да подкрепя колегите от цяла България и се надявам да получим повишение най-накрая на заплатите" заяви една от протестиращите.

Протестиращите получиха подкрепата на омбудсмана Мая Манолова, както и на редица пациентски организации. Недоволните са категорични, че докато исканията им не бъдат изпълнени, проявите ще продължат.