„Бях шокирана. Първоначално помислих, че не съм разбрала. Когато съдията повтори присъдата отново, се уверих, че наистина няма българско правосъдие. Не е нормално за такова тежко престъпление да се даде такава присъда. Не може убиец да се разхожда на свобода”, заяви Мирослава Ставрева - майката на 6-годишния Мартин, който бе прегазен в Сандански. 

Възрастният шофьор – Стойко Янев, който през лятото на 2018 година предизвика трагичния инцидент, бе осъден на 5 години условно.

3 години затвор за мъжа, който блъсна и уби 6-годишно момченце в Сандански

„На днешно време всеки втори убиец е или луд, или болен. Не е нормално при такива обстоятелства да му дадат 4 години ефективна присъда, поради смекчаващи вината обстоятелства веднага присъдата му да става условна. Не може да има такова правосъдие”, смята Ставрева.

Повече от година почернено семейство чака възмездие за убитото си дете

„Като объркал педала, като всичко му е било като в мъгла, защо не обърка и не влезе в дупката, а помете две коли и нашето дете. Това беззаконие не може да продължава”, смята бабата на детето.

Близките на Мартин не вярват, че Янев съжалява. Те не искат извинение, но според тях той не изпитва срам. Майката на детето разказа, че на 40-ия ден от смъртта на детето жена му разкъсала некролозите. Те ще обжалват решението на съда и се надяват на ефективна присъда.
NOVA