Кубрат Пулев защити Интерконтиненталната си титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) след победа над американеца Кевин Джонсън по точки
Кубрат Пулев защити Интерконтиненталната си титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) след победа над американеца Кевин Джонсън по точки / БГНЕС
Интерконтиненталният шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация Кубрат Пулев заяви след победата над Кевин Джонсън, че ще бъде не само адекватен за боя за световната титла, но и способен да победи.

„Противникът не беше никак лек. Супер неудобен противник. Това се потвърди на ринга. Има загуби само от световни шампиони. Беше невероятно неудобен съперник. Важна е победата. Публиката бе невероятна. Благодаря на всички хора, които са тук. Още един път ще кажа, че българите са много емоционални и им благодаря за тази подкрепа, която винаги дават“, коментира Пулев, цитиран от Gong.bg.

Кобрата победи Джонсън пред екзалтирана публика в София (ВИДЕО)

„Определено американецът бе трениран. В началото беше свеж и опасен. Опитах да направя всичко възможно, но бе много неудобен. Вкарах много точни удари, които му повлияха в последните рундове. Опитах и играх до последно за всичко. Някак си не можах да намеря точния удар, за да го сваля“, добави най-добрият български боскьор.

Емоционалната поява на Кобрата за мача с Джонсън (ВИДЕО)

„Надявам се и се моля на Господ да спечеля световната титла. Само с молитви не стига. Трябва здрава работа. Ще тренирам здраво. Смятам, че мога повече и имам накъде да надграждам. Имам още какво да покажа. За световната титла ще се подготвя много по-добре. Не съм в блестяща форма. За този мач се подготвих 2-3 месеца. Не успях да намеря точния удар, за да го нокаутирам. Аз съм готов да вляза в здрава подготовка, която ще бъде на много високо ниво, с която ще бъда не само адекватен, но и способен да победя“, каза още Кубрат Пулев.

Как протече мачът Кубрат Пулев-Кевин Джонсън четете в gong.bg

Всичко за мача вижте в gong.bg
gong.bg