/ БГНЕС
Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ
94487
Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ
  • Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ
Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Той бе избран на заседание на Съвета за електронни медии с подкрепата на четирима от общо петимата членове на регулатора. За неговата кандидатура се обявиха Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова.

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ
БГНЕС

Сред аргументите за избора на Каменаров за генерален директор на БНТ членовете на СЕМ изтъкнаха професионализъм, управленска компетентност, концепция за развитието на БНТ и познаване на телевизията.

КОЙ Е КОНСТАНТИН КАМЕНАРОВ?

"Той е име, което е БНТ е много добре известно. Една личност, която е много добре позната. Един човек, за когото колегите, които са работили с него докато е бил шеф на "Ефир 2" в едни доста смутни и напрегнати времена, казват, че са работили изключително спокойно и сигурно, че е човек, който е ограничавал всякакви опити за влияние", каза Мария Стоянова от СЕМ.

Тя посочи, че всички политици очакват от обществената телевизия да върви след победителите, а когато това не се случи са недоволни и критикуващи. "Затова за мен беше важно да се избере този генерален директор, който ще гарантира независимостта на журналистическата дейност", посочи Стоянова.

Вижте кои бяха кандидатите за генерален директор на БНТ

Иво Атанасов беше единственият член на СЕМ, който не подкрепи Каменаров. "Аз не съм напълно убеден, че той е най-добрият вариант за управлението на БНТ в следващите три години. Иска ми се той да не бъде напълно убеден, че неговата концепция е най-добрата, а да бъде склонен към диалог и промени в нея", аргументира се Атанасов и пожела успех на Константин Каменаров.

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ
БГНЕС

Новоизбраният шеф ще смени досегашния генерален директор на БНТ Вяра Анкова  на 29 август